петак, 11. април 2014.

Cokoladna torta

Sastojci koru:

  • 12 jaja
  • 12 kasika secera
  • 24 kasike mlevenih oraha
  • 2-3 kasike rendane cokolade
  • 4 kasike brasna

Priprema kore:

Umutiti dve kore po 6 belanaca, u cvrst sneg, postepeno dodavajuci 6 kasika secera i jedno po jedno (6) zumanaca. Kada je umuceno polako umesati 12 kasika mlevenih oraha, 2 stangle rendane cokolade, neki miris (vanila, limun, cimet) i 2 kasike brasna. Polako sve izmesati i izruciti u okrugli kalup. Ispeci.
Ispecenu podeliti na pola i dobicete 4 lista koja cete filovati.

Sastojci za fil:

  • 6 zumanaca
  • 250 g putera
  • 20 kasika mlevenih oraha
  • 3 stangle cokolade
  • 2 kasike secera
  • 250 ml vrelog mleka

Priprema fila 1 :

250 ml mleka mora da provi, u njega staviti cokoladu i 2 kasike secera. Izmaci sa ringle i dodati 20 kasika oraha, paziti da ne zagore! Ohladi!

Fil 2:

Umutiti penasto 6 zumanaca sa 10 kasika secera. Staviti na blagu vatru ili na pari (jos bolje) dok se ne zgusne. Ohladi! Izmesaj sa umucenim puterom.
Filuj naizmenicno crni fil, pa kora pa zuti fil, pa kora, a odozgo pomesajte oba fila pa ih prekrijte rendanom cokoladom i ukrasite. 
Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар