Sastojci:
- 500 g lignji
- 200 g slanine (najbolje ako imate dimljenu)
- 100 g mledog sira
- 100 ml pavlake
- persun
- limunov sok
- 1 glavica crnog luka
- 1 paprika
- ulje
- so i crni biber
Priprema:
Ociscene lignje iseci na komadice. Slaninu i papriku sitno iseckati. Na drvene stapice naizmenicno redjati linje slaninu,lignje slaninu. Zatim iseckati crni luk na komade. Na vrelom ulju prziti luk, pa dodati lignje i poprskati ih uljem.
U vecu ciniju sipati pavlaku, izrendati sir, dodati pesun, koji je sitno iseckan, pa dobro mutiti. Raznjice povremeno okretati dok se prze i poprskati limunovim sokom. Na oval, stavite zelenu salatu, u nju preliv koji ste umutili, staviti povrce, papriku, mozete staviti i paradajz i preko njih raznjice.
Uz ovo jelo se preporucuje kalitetno suvo crveno vino. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар