Sastojci:
- 500 g brasna
- 1 celo jaje i 2 zumanca
- korica od limuna
- kvasac
- kasika ulja ili putera
- otprilike 500 ml mleka
Priprema:
U solji mleka razdrobiti kvasac sa malo secera, prstohvat soli, pa ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brasno, rastopiti kasiku putera ili ulja, pa dodati ulupana jaja. Nastrugati koricu od limuna i dodati kvasac. Sve zamesiti sa mlakim mlekom 400 ml mleka, da ne bude ni tvrdo ni meko i dobro testo umutiti, ili misetom ili rucno. Gotovo je kada se ne lepi za ruke. Pustiti da nadodje. Kad nadodje, ponovo prelupati i ostaviti da ponovo naraste.
Radnu povrsinu poprasiti brasnom i pazljivo razvuci testo, prst debljine, pa vaditi casom ili modlicom krofne.Pokriti toplom salvetom da stoje 1h, pa prziti u dubljem ulju i kada sve zavrsite, pospite ih prah secerom. Uzivajte i prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар