четвртак, 10. април 2014.

Mimoza salata

Sastojci:

  • 200 g sunke
  • 300 g kackavalja
  • 1-2 obarena krompira
  • 200 g pavlake
  • 200 g majoneza
  • 3-4 tvrdo obarena jajeta
  • so
  • biber

Priprema:

U ljusci skuvan krompir ohladiti i izrendati u dubljem staklenom sudu. Preko njega rendati jaja (1 zumance ostaviti sa strane). Na jaja rendati sunku, a preko nje kackavalj. U sud sa majonezom dodati pavlaku i pomesati. Sve pobiberiti i posloliti, dodati majonez sa pavlakom, premazati, pa onda ponovo rendati preko tog sloga bareni krompir, jaja, sunka, kackavalj.Opet posoliti i pobiberiti, odozgo premazati majonezom i pavlakom, ukrasiti francuskim persunom i onim barenim zumancetom, koji ste odvojili, da bi sve izgledalo kao cvet mimoze.
Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар