среда, 9. април 2014.

Ceske buhtle



Sastojci:

  • 200 g margarina
  • 3 jaja
  • 250 ml mleka
  • kockica kvasca
  • 400 g brasna
  • dzem

Priprema:

Odvojiti zumanca od belanaca, pa zumanca umutiti sa margarinom. Dodati dodati mleko u kome je rasopljen kvasac i crvst sneg od 1 belanceta, posebno umucenog, pa zamesiti sa brasnom. Testo u vangli dobro izlupati dok ne pocne da se odvaja od ruku i dna. Treba da kisne pola sata, ali ne na "kisi" nego dobro ususkano salvetom u toploj kuhinji. :)
Kada naraste, lagano razvuci testo 0.5 cm debljine, seci na kocke od oko 10 cm i svaku filovati dzemom. 
Prvo zaviti malo desnu pa levu stranu, da dzem ne iscuri, pa srolati u rolnicu. Redjati u pleh, ostaviti da jos malo naraste i ispeci. Vruce posuti prah secerom. Ovaj slatkis deca obozavaju sa belom kafom :) Uzivajte! 

Prijatno! ♥



Нема коментара:

Постави коментар