Sastojci:
- 250 g mleka
- 80 g secera
- 80 g masnoce (ulje, margarin, puter)
- 1 jaje i 2 zumanca
- 1 kockica kvasca (razmucen u 1 dl mleka, 1 kasicice secera i 2-3 kasicice brasna da nadodje)
- limun
- otprilike 500 g brasna
- 300 g maka ili mlevenih oraha
- malo suvog grozdja
Priprema:
Jaje i 2 zumanceta posebno umutiti viljuskom, dodati mleko, secer, masnoci, nadosao kvasac i zamesiti sa brasnom. U testo, po zelji, nastrugati koru od limuna.
Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Nepremesivati, vec lagano razvuci oklagijom,2 ploce, nafilovati poparenim makom ili orasima sa malo vrelog mleka. Polako uvijati, premazati zumancetom, staviti u pleh i ostaviti da jos malo naraste. Peci i kada se ohladi, isecenu posuti prah secerom. Ovu strudlu mozete filovati i dzemom, zavisi sta vise volite.
Uzivajte! ♥ Nadam se da ce vam se svideti :)
Нема коментара:
Постави коментар