среда, 9. април 2014.

Domaca strudla sa makom

Sastojci:

  • 250 g mleka
  • 80 g secera
  • 80 g masnoce (ulje, margarin, puter)
  • 1 jaje i 2 zumanca
  • 1 kockica kvasca (razmucen u 1 dl mleka, 1 kasicice secera i 2-3 kasicice brasna da nadodje)
  • limun
  • otprilike 500 g brasna
  • 300 g maka ili mlevenih oraha
  • malo suvog grozdja

Priprema:

Jaje i 2 zumanceta posebno umutiti viljuskom, dodati mleko, secer, masnoci, nadosao kvasac i zamesiti sa brasnom. U testo, po zelji, nastrugati koru od limuna. 
Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Nepremesivati, vec lagano razvuci oklagijom,2 ploce, nafilovati poparenim makom ili orasima sa malo vrelog mleka. Polako uvijati, premazati zumancetom, staviti u pleh i ostaviti da jos malo naraste. Peci i kada se ohladi, isecenu posuti prah secerom.  Ovu strudlu mozete filovati i dzemom, zavisi sta vise volite.

Uzivajte! ♥ Nadam se da ce vam se svideti :)

Нема коментара:

Постави коментар