Sastojci:
- 500 g plavog paradajza
- 500 g paprika
- 500 g paradajza
- 3 dl maslinovog ulja
Priprema:
Ove mere su za porodicu od 4-5 clanova. Tako da svojim potrebama prilagodite kolicinu.
Plavi patlidzan iseci na kocicke i posoljen ostaviti da odstoji 2 h. Paprike iseci na koturove, kao i crveni paradajz. Na ulje, u dubljoj serpi, prvo staviti crveni paradajz, onda dodati paprike, a u trecem redu plavi paradajz-odozgo. Izmedju svakog sloja povrca posolite, pobiberite i pospite seckanim persunom.
Sve poklopite i dinstajte 1h u sopstvenom soku, ne dodajuci vodu. Otklopite i ne mesajuci dinstajte jos otprilike 20ak minuta, dok ne ispari tecnost. (na tihoj vatri)
Ovo jelo odlicno se slaze sa domacom pogacom :)
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар