среда, 9. април 2014.

Janija

Sastojci:

  • 500 g plavog paradajza
  • 500 g paprika
  • 500 g paradajza
  • 3 dl maslinovog ulja

Priprema:

Ove mere su za porodicu od 4-5 clanova. Tako da svojim potrebama prilagodite kolicinu.
Plavi patlidzan iseci na kocicke i posoljen ostaviti da odstoji 2 h. Paprike iseci na koturove, kao i crveni paradajz. Na ulje, u dubljoj serpi, prvo staviti crveni paradajz, onda dodati paprike, a u trecem redu plavi paradajz-odozgo. Izmedju svakog sloja povrca posolite, pobiberite i pospite seckanim persunom. 
Sve poklopite i dinstajte 1h u sopstvenom soku, ne dodajuci vodu. Otklopite i ne mesajuci dinstajte jos otprilike 20ak minuta, dok ne ispari tecnost. (na tihoj vatri)

Ovo jelo odlicno se slaze sa domacom pogacom :)

Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар