понедељак, 7. април 2014.

Becka strudla sa jabukama

Sastojci testa:

  • 50 g margarina
  • 200 g brasna
  • mrvica soli
  • 75 ml mlake vode

Priprema:

Zamesite testo i otavite da odmara 30 minuta. Za to vreme napravite fil..


Fil:

Oko pola kilograma jabuka uljustite i isecite na male stapice. Prelijte ih sokom od limuna i stavite rum i 150g secera. Razvucite desto, obavezno ga premazati masnocom (uljem ili istopljenim margarinom), pospite prezlom, preko kore malo prospite suvog grozdja i filujte jabukama. Uvijte strudlu i pecite u plehu 30x40 cm. Hladnu strudlu pospite prah secerom sa vanilom. Sluzite sa kuglom slaga, sladoledom od vanile ili samo kremom od vanile prelijte parce. Uzivajte, kao i mi :) Prijatno! ♥






Prodavnice u Prateru su nas i mnoge turiste odusevile. Mocart kugle su prosto neodoljive ♥

Нема коментара:

Постави коментар