понедељак, 7. април 2014.

Saher torta

Sastojci za koru:

  • 10 jaja
  • 10 kasika secera
  • 10 kasika mlevenih oraha
  • 4 kasike nastruganog keksa
  • 120 g rendane cokolade

Priprema kore:

Jaja odvojite,zumance od belanca, pa zumanca umutite sa secerom. Dodati cokoladu, orahe, keks i na kraju cvrst sneg od belanaca, koji treba lagano umesati.
Tortu peci na umerenoj vatri (oko 150 stepeni) da bi bila vlazna i nikako prepecena!!! Ohladiti i preseci na pola. Filovati.

Sastojci za fil:

  • 1 celo jaje
  • 1 zumance
  • 3 kasike mleka
  • 3 stangle cokolade                                           
  • 200 g secera
  • 150 g putera
  • 1-2 kasike dzema od kajsija

Priprema fila:

Umutiti jedno jaje i zumance, dodati mleko i cokoladu koja je omeksala i secer. Skuvati na pari, mesajuci. Kada fil postane gust, skloniti sa vatre i u prohladjen dodati puter. Filovati koru tako sto prvo namazemo dzem pa onda stavi ovaj fil.

Glazura:

100 g cokolade, 100 g secera, 2-3 kasike mleka prokuvati, dodati 2-3 kapi ulja (radi sjaja) i sipati preko torte.

Uzivajte, prijatno!!! ♥          
Secanje na jedno izuzetno popodne u Becu. :)

Нема коментара:

Постави коментар