Sastojci za koru:
- 10 jaja
- 10 kasika secera
- 10 kasika mlevenih oraha
- 4 kasike nastruganog keksa
- 120 g rendane cokolade
Priprema kore:
Jaja odvojite,zumance od belanca, pa zumanca umutite sa secerom. Dodati cokoladu, orahe, keks i na kraju cvrst sneg od belanaca, koji treba lagano umesati.
Tortu peci na umerenoj vatri (oko 150 stepeni) da bi bila vlazna i nikako prepecena!!! Ohladiti i preseci na pola. Filovati.
Sastojci za fil:
- 1 celo jaje
- 1 zumance
- 3 kasike mleka
- 3 stangle cokolade
- 200 g secera
- 150 g putera
- 1-2 kasike dzema od kajsija
Priprema fila:
Umutiti jedno jaje i zumance, dodati mleko i cokoladu koja je omeksala i secer. Skuvati na pari, mesajuci. Kada fil postane gust, skloniti sa vatre i u prohladjen dodati puter. Filovati koru tako sto prvo namazemo dzem pa onda stavi ovaj fil.
Glazura:
100 g cokolade, 100 g secera, 2-3 kasike mleka prokuvati, dodati 2-3 kapi ulja (radi sjaja) i sipati preko torte.
Нема коментара:
Постави коментар