Dobro jutro dragi moji :) Ovo jedan predlog sta spremiti za nedeljni dorucak.. Punjena jaja prijaju uz tost i casu jogurta ili caja :)
Sastojci:
- barena jaja
- kiseli krastavcici
- persun
- majonez
- so
- biber
Priprema:
Tvrdo obariti jaja, ohladiti ih i izvaditi zumanca. Kada ste ih odvojili, zumanca propasirajte, pomesajte sa majonezom i sitno seckanim krastavcicima. Zacinite sa biberom i solju, po ukusu i ukrasite persunom. Prijatno! ♥
Zanimljivost:
Persun se od davinina koristi kao zacin, ali je takodje i lekovita biljka. Bogat je:
- bakarom
- vitaminom B12
- sadrzi i vitamine grupe B
- vitamin C
- gvožđe
- kalijum
- kalcijum
- mangan
- magnezijum
- provitamin A
- hlorofil
Persun je veoma zdrav. Pomaze u lecenju mnogih bolesti, kao sto su kasalj, astma, visok krvni pritisak, otklanja nadutost i stetne materije iz organizma. Odlican je diuretik. Takodje preporucuje se kod pada imunitite, gripa i povisene temperature i jos mnogih drugih bolesti i tegoba. Zato ga koristite u sto vecim kolicinama. :)
Нема коментара:
Постави коментар