недеља, 6. април 2014.

Punjena jaja

Dobro jutro dragi moji :) Ovo jedan predlog sta spremiti za nedeljni dorucak.. Punjena jaja prijaju uz tost i casu jogurta ili caja :)


Sastojci:

  • barena jaja
  • kiseli krastavcici
  • persun
  • majonez
  • so
  • biber

Priprema:


Tvrdo obariti jaja, ohladiti ih i izvaditi zumanca. Kada ste ih odvojili, zumanca propasirajte, pomesajte sa majonezom i sitno seckanim krastavcicima. Zacinite sa biberom i solju, po ukusu i ukrasite persunom. Prijatno!


Zanimljivost:


Persun se od davinina koristi kao zacin, ali je takodje i lekovita biljka. Bogat je: 
  • bakarom
  • vitaminom B12
  • sadrzi i vitamine grupe B
  • vitamin C
  • gvožđe                                       
  • kalijum
  • kalcijum
  • mangan
  • magnezijum
  • provitamin A
  • hlorofil

Persun je veoma zdrav. Pomaze u lecenju mnogih bolesti, kao sto su kasalj, astma, visok krvni pritisak, otklanja nadutost i stetne materije iz organizma. Odlican je diuretik. Takodje preporucuje se kod pada imunitite, gripa i povisene temperature i jos mnogih drugih bolesti i tegoba. Zato ga koristite u sto vecim kolicinama. :)

Нема коментара:

Постави коментар