четвртак, 10. април 2014.

Pilece grudi u sosu od senfa

Sastojci:

  • 800 g pilecih grudi
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 ml mleka
  • 120 g putera
  • 120 g brasna
  • muskatni orascic
  • kasika senfa
  • so, biber

Priprema:

Pilece grudi secemo na 4 parceta. Posolimo sa obe strane, pa istucemo tuckom za meso. U dublji tiganj dodamo puter i ulje (mora zajedno da se puter ne bi zapalio). Meso pobrasnimo sa jedne strane i przimo.
Na sporet stavimo serpu, u nju dodamo puter i ulje i dodamo brasno.
Mesamo i postepeno dodajemo mleko, pa skuvamo besamel. Promesamo i dodamo mleveni muskatni orasacic. Posolimo, dodamo pavlaku za kuvanje i mesamo zicom za mucenje, pa stavimo senf. Sos dodamo u tiganj sa mesom i sipamo otprilike 100 ml vode. Prkokuvamo i serviramo. :)
Mozete sluziti sa barenim povrcem: sargarepa, krompir, brokoli.. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар