Sastojci:
- 800 g pilecih grudi
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml mleka
- 120 g putera
- 120 g brasna
- muskatni orascic
- kasika senfa
- so, biber
Priprema:
Pilece grudi secemo na 4 parceta. Posolimo sa obe strane, pa istucemo tuckom za meso. U dublji tiganj dodamo puter i ulje (mora zajedno da se puter ne bi zapalio). Meso pobrasnimo sa jedne strane i przimo.
Na sporet stavimo serpu, u nju dodamo puter i ulje i dodamo brasno.
Mesamo i postepeno dodajemo mleko, pa skuvamo besamel. Promesamo i dodamo mleveni muskatni orasacic. Posolimo, dodamo pavlaku za kuvanje i mesamo zicom za mucenje, pa stavimo senf. Sos dodamo u tiganj sa mesom i sipamo otprilike 100 ml vode. Prkokuvamo i serviramo. :)
Mozete sluziti sa barenim povrcem: sargarepa, krompir, brokoli.. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар