четвртак, 10. април 2014.

Pileca dzigerica na poseban nacin


Sastojci:

  • 500 g pilece dzigerice
  • 100 g mlevenih oraha
  • malo prezle
  • brasno
  • 1 cen belog luka
  • 1 kasicica paradajz pirea
  • 2 jaja
  • 500 ml mleka
  • ulje
  • so i biber

Priprema:

U veci dublji sud sipamo mleko, stavimo dzigericu i ostavimo da stoji u mleku 2h. To vazi i za druge vrste dzigerica.
U umucena jaja sipamo paradajz pire, dodamo sitno iseckani beli luk, promesamo dobro, posolimo, pobiberimo. Dzigericu osusimo kuhinjskim papirom, uvaljamo prvo u brasno, pa u mucena jaja, pa u mlevene orahe. Parcad dzigerice uvaljamo ponovo u jaja i na kraju u prezlu. Ovako pripremljenu dzigericu przimo na ulju.
Sluzimo sa zelenom salatom, rotkvicama i limunom.
Prijatno! ♥ Ovo je pravo gurmansko jelo, svidece vam se :)

Нема коментара:

Постави коментар