Sastojci:
- 500 g pilece dzigerice
- 100 g mlevenih oraha
- malo prezle
- brasno
- 1 cen belog luka
- 1 kasicica paradajz pirea
- 2 jaja
- 500 ml mleka
- ulje
- so i biber
Priprema:
U veci dublji sud sipamo mleko, stavimo dzigericu i ostavimo da stoji u mleku 2h. To vazi i za druge vrste dzigerica.
U umucena jaja sipamo paradajz pire, dodamo sitno iseckani beli luk, promesamo dobro, posolimo, pobiberimo. Dzigericu osusimo kuhinjskim papirom, uvaljamo prvo u brasno, pa u mucena jaja, pa u mlevene orahe. Parcad dzigerice uvaljamo ponovo u jaja i na kraju u prezlu. Ovako pripremljenu dzigericu przimo na ulju.
Sluzimo sa zelenom salatom, rotkvicama i limunom.
Prijatno! ♥ Ovo je pravo gurmansko jelo, svidece vam se :)
Нема коментара:
Постави коментар