Sastojci:
- 1 kg pastrmke
- 150 g dimljene slanine
- 1 glavica crnog luka
- 2 cena belog luka
- 1 kasika margarina
- limun
- persun
- ruzmarin
- so
- biber
Priprema:
Ociscenu, opranu pastrmku, posolimo sa unutrasnje strane i prelijemo sokom od limuna i iznutra i spolja. Keramicku tepsiju poprskamo uljem i u nju stavimo pastrmke uvijene u slaninu. Sipamo malo vode i stavimo u rernu da pecemo 30 minuta na 200 stepeni.
U tiganju, na margarinu, przimo sitno seckani luk. U taj tiganj sipamo ruzmarin sa sokom od pola limuna. Kada izvadimo ribu iz rerne saft iz tepsije, u kojoj se pekla riba, dolijemo u tiganj sa ruzmarinom. Smesom iz tiganja prelivamo ribu i vratimo u rernu, na jos 5-10 minuta. Sluzimo sa barenim krompirom i limunom. Ukoliko ne postite ovu pastrmuku mozete da punite: 100 g sira kackavalja isecemo na parcad i stavimo u dubok sud, sitno iseckamo mirodjiju, beli luk i persun, sipamo 2 kasike mleka, pospemo biberom i na vatri otopimo sir. Tom smesom punimo pastrmke sa dodatkom malo prezle u punjenje.
Ako postite mozete spremiti pastrmku, samo nemojte staviti slaninu :)
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар