петак, 11. април 2014.

Pastrmka sa slaninicom


Sastojci:

  • 1 kg pastrmke
  • 150 g dimljene slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 cena belog luka                             
  • 1 kasika margarina
  • limun
  • persun
  • ruzmarin
  • so
  • biber

Priprema:

Ociscenu, opranu pastrmku, posolimo sa unutrasnje strane i prelijemo sokom od limuna i iznutra i spolja. Keramicku tepsiju poprskamo uljem i u nju stavimo pastrmke uvijene u slaninu. Sipamo malo vode i stavimo u rernu da pecemo 30 minuta na 200 stepeni.
U tiganju, na margarinu, przimo sitno seckani luk. U taj tiganj sipamo ruzmarin sa sokom od pola limuna. Kada izvadimo ribu iz rerne saft iz tepsije, u kojoj se pekla riba, dolijemo u tiganj sa ruzmarinom.  Smesom iz tiganja prelivamo ribu i vratimo u rernu, na jos 5-10 minuta. Sluzimo sa barenim krompirom i limunom. Ukoliko ne postite ovu pastrmuku mozete da punite: 100 g sira kackavalja isecemo na parcad i stavimo u dubok sud, sitno iseckamo mirodjiju, beli luk i persun, sipamo 2 kasike mleka, pospemo biberom i na vatri otopimo sir. Tom smesom punimo pastrmke sa dodatkom malo prezle u punjenje.
Ako postite mozete spremiti pastrmku, samo nemojte staviti slaninu :)
Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар