Svakoga muci "sta danas spremati za rucak"? Evo nekoliko predloga..
Zelena sarmica
Sastojci:
Priprema:
Listove ocistiti od tvrdih peteljki, oprati i popariti vrelom vodom. Meso i luk isprziti, dodati prokuvan pirinac i zacine (vegeta, zacin C, so, biber, persun).Uvijati male sarmice i redjati u serpu. Naliti mlakom vodom da ogrezne (samo pokrije sarmice, ne mnogo naliti vodom). Kuvati na tihoj vatri oko pola sata. Zaprziti uljem i kasikom brasna. Sluziti uz kiselo mleko ili pavlaku.
Telece rolnice
Sastojci:
- Telece snicle
- slanina
- sargarepa
- kiseli krastavcici
- zacini
Priprema:
Telece snicle istuci tuckom za meso, posuti vegetom i biberom i na svaku staviti komadic slanine, barenu sargarepu i kiseli krastavcic. Odreske urolaj i pricvrsti cackalicom. Uvaljati u brasno i prziti poklopljne, stalno ih okrecici. Kada omeksaju, izvaditi i u masnoci dodati nekoliko kasika vode, prokuvati i preliti preko przenih rolnica. Sluziti uz mladi bareni krompir, zelenu salatu i casu belog vina. ♥
Pile na "brodet"
Sastojci:
- jedno vece pile
- casica vinjaka ili konjaka
- casa belog vina
- 1 glavica crnog luka
- cen belog luka
- 1-2 paradajza
- persun!
Priprema:
Pile iseci na komade, posoli vegetom i preliti vinjakom, pa ostaviti pola sata da odstoji, povremeno okrecuci parcice, da bi se ravnomerno marinirali. Na ulju isprziti luk, dodati belo vino, cen belog luka, paradajz i mariniranu piletinu. Krckati na tihoj vatri, povremeno zalivajuci toplom vodom.
Sluziti uz barenu testeninu ili krompir, grasak, bilo koje bareno povrce.Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар