недеља, 6. април 2014.

Moskva šnit torta

Sastojci za koru:

  • 15 belanaca
  • 300 g secera
  • 3 kasike brasna
  • 200 g seckanih oraha
  • 2-3 kesice vanile

Sastojci za fil:

  • 250 g putera
  • 250 g secera u prahu
  • 100 ml mleka
  • 2-3 kesice vanile
  • 300 g slatka od visanja
  • 300 g komadica ananasa

Priprema:


Kora: Belanca dobro umutiti sa secerom dok se ovaj ne istopi. Dodati orahe, vanilu, brasno i peci. Testo peci u velikom plehu 25 minuta na 180 stepenic. Pecenu i ohladjenu koru podeliti na 4 dela.

Fil: Zumanca umutiti sa secerom i vanilom, na pari (serpa u kojoj mutimo fil stavi se u serpu sa vodom koja vije i neprestalno se mesa)!  Polako dodati mleko i kada krem dobije gustinu-ostaviti da se ohladi. Dodati puter, koji smo posebno umutili i sve zajedno jos malo mutiti. Posebno se umuti slag (400 ml mleka i 4 kesice slaga).

Filovati: Prvu koru premazati krev filom. Na fil staviti slatko od visanja, a preko visanja-slag. Onda staviti drugu kor i premazati je kremom, a preko njega staviti ananas i opet slag. Tako redjati po redu, koliko kora imate. Ja obicno imam 4. Na vrh torte mozete staviti slag ili dobijeni krem sa narendanom belom cokoladom.
Lepo bi bilo i da se ukrasi topingom od visnje. Uzivajte uz kaficu.Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар