Sastojci za koru:
- 15 belanaca
- 300 g secera
- 3 kasike brasna
- 200 g seckanih oraha
- 2-3 kesice vanile
Sastojci za fil:
- 250 g putera
- 250 g secera u prahu
- 100 ml mleka
- 2-3 kesice vanile
- 300 g slatka od visanja
- 300 g komadica ananasa
Priprema:
Kora: Belanca dobro umutiti sa secerom dok se ovaj ne istopi. Dodati orahe, vanilu, brasno i peci. Testo peci u velikom plehu 25 minuta na 180 stepenic. Pecenu i ohladjenu koru podeliti na 4 dela.
Fil: Zumanca umutiti sa secerom i vanilom, na pari (serpa u kojoj mutimo fil stavi se u serpu sa vodom koja vije i neprestalno se mesa)! Polako dodati mleko i kada krem dobije gustinu-ostaviti da se ohladi. Dodati puter, koji smo posebno umutili i sve zajedno jos malo mutiti. Posebno se umuti slag (400 ml mleka i 4 kesice slaga).
Filovati: Prvu koru premazati krev filom. Na fil staviti slatko od visanja, a preko visanja-slag. Onda staviti drugu kor i premazati je kremom, a preko njega staviti ananas i opet slag. Tako redjati po redu, koliko kora imate. Ja obicno imam 4. Na vrh torte mozete staviti slag ili dobijeni krem sa narendanom belom cokoladom.
Lepo bi bilo i da se ukrasi topingom od visnje. Uzivajte uz kaficu.Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар