Ako ste nekada jeli krempite na Bledu ili u Kotoru sigurno ste bili odusevljeni. Ovaj recept sam uspela da saznam i zelim da ga podelim sa vama. Rec je o pravim krempitama, koje se prave sa lisnatim testom i veoma lepim kremom. Izvolite :)
Sastojci za lisnato testo :
- 100 g brasna
- 200 g margarina
- 1 dl kisele pavlake
Priprema:
Testo dobro izraditi, preklapati 7 puta i posle svakog preklapanja-na istu stranu-stavljati u frizider.
Ako niste vicni pravljenju ovakvih testa, moze se kupiti i u svim vecim marketima.
Sastojci za fil:
- 1 litar mleka
- 11 kasike secera
- 6 kasika brasna
- 2 kasike gustina
- 2 kasike vanile
Priprema:
Odvojite belance od zumanca i zumanca mikserom umuti sa 4 kasike secera, a zatim dodaj brasno i gustin.
U to dodati 2 dl hladnog mleka i umutiti. Zagrejati 8 dl mleka i 5 kasika secera i postepeno dodavati zumanca. Kuvati dok se ne zgusne. Umutiti belanca sa 2 kasike secera i u jos vrucu masu od zumanaca sipati taj slag. Dodati vanilu i vruce sipati preko kore. Moze se filovati 2-5 kora u zavisnosti od toga koliko ste ih razvukli. Preko krempite pospite prah secer. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар