уторак, 8. април 2014.

Krempita

Ako ste nekada jeli krempite na Bledu ili u Kotoru sigurno ste bili odusevljeni. Ovaj recept sam uspela da saznam i zelim da ga podelim sa vama. Rec je o pravim krempitama, koje se prave sa lisnatim testom i veoma lepim kremom. Izvolite :)

Sastojci za lisnato testo :

  • 100 g brasna
  • 200 g margarina
  • 1 dl kisele pavlake

Priprema:

Testo dobro izraditi, preklapati 7 puta i posle svakog preklapanja-na istu stranu-stavljati u frizider. 
Ako niste vicni pravljenju ovakvih testa, moze se kupiti i u svim vecim marketima. 

Sastojci za fil:

  • 1 litar mleka
  • 11 kasike secera
  • 6 kasika brasna
  • 2 kasike gustina
  • 2 kasike vanile

Priprema:

Odvojite belance od zumanca i zumanca mikserom umuti sa 4 kasike secera, a zatim dodaj brasno i gustin. 
U to dodati 2 dl hladnog mleka i umutiti. Zagrejati 8 dl mleka i 5 kasika secera i postepeno dodavati zumanca. Kuvati dok se ne zgusne. Umutiti belanca sa 2 kasike secera i u jos vrucu masu od zumanaca sipati taj slag. Dodati vanilu i vruce sipati preko kore. Moze se filovati 2-5 kora u zavisnosti od toga koliko ste ih razvukli. Preko krempite pospite prah secer. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар