среда, 9. април 2014.

Pile na kajmaku

Ovo je jedan starinski recept. Pravo gurmansko jelo, sigurna sam da ce vam se svideti.

Sastojci:


  • pile
  • 300-400 g kajmaka (starijeg)
  • persun
  • 3 soljica mleka 
  • beli luk


Priprema:


Pile staviti u lonac da se bari. Dodati povrce: sargarepu paskanat, celer i iskoristite kasnije za supu. Kada pile bude mekano, ali ne sme se raspadati, polako ga izvadite iz lonca i stavite da se hladi.
Za to vreme, u serpu, staviti kajmak i sipati 3 kafene soljice mleka, da bi se kajmak rastopio. Kada se na sporetu rastopi, dodati u njega 2-3 cena belog luka. Pile iseci na komade i spustiti ih u kajmak. Dinstati dok ne bude potpuno mekano. 
Pre sluzenja posuti persunom, pa sluziti uz krompir. :)


Нема коментара:

Постави коментар