Razne su upotrebe marinata. Marinira se divljac, kotleti, biftek i razna pecenja na zaru. Kod nas se, pored divljaci, najcesce marinira przena ili pecena riba.
Sastojci:
- sargarepa
- crni luk
- celer
- persun
- maslinovo ulje
- belo vino
- voda
- dobro vinsko sirce
- lovorov list
- majcina dusica
- kafanfilic
- biber
Priprema:
Isecite na vrlo tanke listice sargarepu, crni luk, celer, persun i u odvoenom dubljem sudu zagrejte maslinovo ulje. Spustite u njega povrce i przite dok ne pozuti, ali niposto da potamni. Na to sipajte dovolju kolicinu tecnosti (u zavisnosti koliko imate ribe) nacinjenu od pola belog vina,a pola odvode, vinsku casu sirceta, cena belog luka, list lovora, majcinu dusicu, dva do tri karanfilica i kasiku mlevenog bibera.
Pustite da sve provri, pa odmah stisajte na tihu vatru, da polako krcka pola sata.
Tada izmaknite, pa ostavite da se potpuno ohladi. Ako marinirate meso, izrucite marinat na meso. Ako marinirate komade ribe, stavite red ribe, red marinata. Prijatno dragi moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар