Sastojci (kora):
- 10 jaja
- 250 g secera
- 150 g mlevenih oraha
- 50 g rendane cokolade
Sastojci (fil):
- 5 jaja
- 200 g secera
- 2-3 kesice vanle
- 50 g cokolade
- 250 g putera
Priprema:
Dobro umutiti 10 zumanaca sa secerom, dodati orahe, cokoladu i na kraju polako umesati sneg od 10 belanaca. Ispeci koru.
Hladnu preseci i filuj.
Fil: Umuti 5 jaja sa secerom, stavi na vatru, kuvaj mesajuci i kada pocne da se zgusnjava-dodaj 50 g cokolade i vanilu.
Prohladiti i umesati puter, jos dugo mutiti da se sve lepo sjedini. Filovati tortu. Odozgo, preko fila, ako zelite narendajte cokoladu krupnije. Prijatno dragi moji! Nadam se da cete uzivati :)
Нема коментара:
Постави коментар