четвртак, 1. мај 2014.

Spanske snicle

Sastojci:

  • 1 kg snicli od juneceg mesa (1.5-2 cm debljine)
  • 2 kasike brasna
  • brasno za snicle
  • vegeta
  • lovorov list
  • senf
  • 100 g pavlake
  • govedja supa ili kockica
  • so

Priprema:

Snicle dobro izlupajte tuckom, posolite i ostavite da odstoje. Svaku uvaljajte u brasno i kratko preprzite na ulju. Stavite u vatrostalnu ciniju. U ono ulje u kojem ste przili snicle dodajte 2 kasike brasna, kratko proprzite, nalijte supom, zacinite (lovorom list, vegeta, senf, biber), prelijte preko snicli da ogreznu u tecnosti. Obavezno poklopite i pecite. S vremena na vreme, otklopite, pogledajte da li treba jos safta, pa ako treba dolijte malo supe ili vode, okrenite ih i probajte viljuskom da li su mekane. Umesajte pavlaku i sluzite uz bareni pirinac, kompir itd. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар