Sastojci:
- 1 kg snicli od juneceg mesa (1.5-2 cm debljine)
- 2 kasike brasna
- brasno za snicle
- vegeta
- lovorov list
- senf
- 100 g pavlake
- govedja supa ili kockica
- so
Priprema:
Snicle dobro izlupajte tuckom, posolite i ostavite da odstoje. Svaku uvaljajte u brasno i kratko preprzite na ulju. Stavite u vatrostalnu ciniju. U ono ulje u kojem ste przili snicle dodajte 2 kasike brasna, kratko proprzite, nalijte supom, zacinite (lovorom list, vegeta, senf, biber), prelijte preko snicli da ogreznu u tecnosti. Obavezno poklopite i pecite. S vremena na vreme, otklopite, pogledajte da li treba jos safta, pa ako treba dolijte malo supe ili vode, okrenite ih i probajte viljuskom da li su mekane. Umesajte pavlaku i sluzite uz bareni pirinac, kompir itd. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар