четвртак, 29. мај 2014.

Ekleri

Sastojci:

  • 150 ml ulja
  • 150 g secera
  • 1 prasak za pecivo
  • 150 g brasna
  • 6 celih jaja
  • 4 belanca
  • 500 ml mleka
  • 150 ml vode
  • 100 g crne cokolade
  • malo bele cokolade za ukrasavanje
  • 1 prasak za puding od vanile

Priprema:

    U provrelu mesavinu vode i ulja, na vatri, dodajte brasno i neprekidno mesajte dok testo ne pocne da se odlepljuje od serpe. Smesu prebacite u sud za mesenje i mutite mikserom, dok se ne dobije svilenkasta masa. Prohladite je, pa polako dodajte 6 celih jaja-uz neprestano mucenje i prasak za pecivo. Testom punite spric i formirajte oblik eklera u tepsiji. Pecite 25 minuta na temperaturi od 220 stepeni, ne otvarajuci rernu! 
    U serpu sa mlekom, na vatri dodajte secer i prasak za puding, pa skuvajte. Preostala 4 jaja, odvojite zumanca od belanaca, umutite belanca i polako umesajte u puding. Ispeceno testo eklera isecite na polovine, po duzini. Punite ih kremom,a odozgo poklopite gornji deo eklera. Cokoladu istopite na pari, prelijte preko eklera i ukrasite topljenom belom cokoladom. Prijatno! ♥ :)

Нема коментара:

Постави коментар