Sastojci:
- 150 ml ulja
- 150 g secera
- 1 prasak za pecivo
- 150 g brasna
- 6 celih jaja
- 4 belanca
- 500 ml mleka
- 150 ml vode
- 100 g crne cokolade
- malo bele cokolade za ukrasavanje
- 1 prasak za puding od vanile
Priprema:
U provrelu mesavinu vode i ulja, na vatri, dodajte brasno i neprekidno mesajte dok testo ne pocne da se odlepljuje od serpe. Smesu prebacite u sud za mesenje i mutite mikserom, dok se ne dobije svilenkasta masa. Prohladite je, pa polako dodajte 6 celih jaja-uz neprestano mucenje i prasak za pecivo. Testom punite spric i formirajte oblik eklera u tepsiji. Pecite 25 minuta na temperaturi od 220 stepeni, ne otvarajuci rernu!
U serpu sa mlekom, na vatri dodajte secer i prasak za puding, pa skuvajte. Preostala 4 jaja, odvojite zumanca od belanaca, umutite belanca i polako umesajte u puding. Ispeceno testo eklera isecite na polovine, po duzini. Punite ih kremom,a odozgo poklopite gornji deo eklera. Cokoladu istopite na pari, prelijte preko eklera i ukrasite topljenom belom cokoladom. Prijatno! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар