Sastojci:
- 500 g bifteka
- 100 g senfa
- 100 g pavlake
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 100 g putera
- 2 kasike brasna
- ulje
- so, biber
Priprema:
Meso blago izlupajte, u tiganj stavite 50 g putera i malo ulja. Isprzite i izvadite snicle, pa u preostalu masnocu dodajte 50 g putera, zatim brasno i mesajte dok sos ne dobije zlatno zutu boju. Sipajte pavlaku za kuvanje, umesajte zicom za mucenje, kako ne bi bilo grudvica, posolite i pobiberite. Sipajte malo vode, masajte i kada se skuva, dodajte pavlaku i snef. Zacinite i prelijte preko mesa. Ukrasite i posluzite uz krompirice i salatu. Obavezno uz ovo jelo popijte i casu dobrog francuskog vina. Uzivajte i prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар