уторак, 27. мај 2014.

Biftek u "Dijon" senfu

Sastojci:

  • 500 g bifteka
  • 100 g senfa
  • 100 g pavlake
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g putera
  • 2 kasike brasna
  • ulje
  • so, biber

Priprema:

Meso blago izlupajte, u tiganj stavite 50 g putera i malo ulja. Isprzite i izvadite snicle, pa u preostalu masnocu dodajte 50 g putera, zatim brasno i mesajte dok sos ne dobije zlatno zutu boju. Sipajte pavlaku za kuvanje, umesajte zicom za mucenje, kako ne bi bilo grudvica, posolite i pobiberite. Sipajte malo vode, masajte i kada se skuva, dodajte pavlaku i snef. Zacinite i prelijte preko mesa. Ukrasite i posluzite uz krompirice i salatu. Obavezno uz ovo jelo popijte i casu dobrog francuskog vina. Uzivajte i prijatno! ♥ ♥ ♥



Нема коментара:

Постави коментар