Sastojci:
- 4 komadica slanine
- 1 kasika putera
- 1 crni luk
- 1 sargarepa
- 1 koren celera
- 350 g mlevene govedine ili junetine
- 220 g pilece dzigerice
- 250 ml belog vina
- 1 kasika paradajz paste
- rendani muskatni orascic
- 2 kasike pavlake
- so, biber
Priprema:
Preprzite na suvo iseckanu slaninu u serpi, dok ne postane hrskava. Dodajte puter, sitno seckani luk, sargarepu i celer-veoma sitno iseckane. Przite na tihoj vatri, 10ak minuta, mesajuci. Zatim, dodajte meso i przite ga dok ne promeni boju, uz stalno mesanje. Umesajte pilecu dzigericu koju ste naseckali i vino. Kada provri, kuvajte toliko dugo, dok tecnost skoro sasvim ne ispari. Sipajte paradajz razredjen u malo govedje supe i zacinite po ukusu solju, biberom i orascice. Kada provri, pokrijte i krckajte 1 sat, povremeno mesajuci. Umesajte pavlaku i posluzite sa taljatelima, spagetima ili drugom testeninom. Prijatno dragi moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар