петак, 23. мај 2014.

Bolonjeze sos


Sastojci:

  • 4 komadica slanine
  • 1 kasika putera
  • 1 crni luk
  • 1 sargarepa
  • 1 koren celera
  • 350 g mlevene govedine ili junetine
  • 220 g pilece dzigerice
  • 250 ml belog vina
  • 1 kasika paradajz paste
  • rendani muskatni orascic
  • 2 kasike pavlake
  • so, biber

Priprema:

Preprzite na suvo iseckanu slaninu u serpi, dok ne postane hrskava. Dodajte puter, sitno seckani luk, sargarepu i celer-veoma sitno iseckane. Przite na tihoj vatri, 10ak minuta, mesajuci. Zatim, dodajte meso i przite ga dok ne promeni boju, uz stalno mesanje. Umesajte pilecu dzigericu koju ste naseckali i vino. Kada provri, kuvajte toliko dugo, dok tecnost skoro sasvim ne ispari. Sipajte paradajz razredjen u malo govedje supe i zacinite po ukusu solju, biberom i orascice. Kada provri, pokrijte i krckajte 1 sat, povremeno mesajuci. Umesajte pavlaku i posluzite sa taljatelima, spagetima ili drugom testeninom. Prijatno dragi moji! ♥

Нема коментара:

Постави коментар