среда, 28. мај 2014.

Francuski krompir


Sastojci:

  • 1 kg krompira (kuvanog u ljusci)
  • 4-5 obarenih jaja
  • 150 g slanine (ili kobasica, po ukusu)
  • 1 casa kisele pavlake
  • 1 casa pavlake za kuvanje
  • 50-100 g kackavalja

Priprema:

Skuvani krompir u ljusci oljustite, isecite na deblje kolutove i poredjajte u vatrostalnu ciniju jedan red. Jaja isecite na kolutove i prepzenu slaninu ili kobasicu i poredjajte preko krompira. Prelijte vrelim uljem- da "cvrci". Opet poredjajte krompir, pa odozgo zalijte kiselu pavlaku pomesanu sa pavlakom za kuvanje, narendajte  kackavalj i zapecite u zagrejanoj rerni. Posluzite uz salatu. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар