недеља, 25. мај 2014.

Pavlova torta

Sastojci:


  • 5 belanaca
  • 300 g secera u prahu
  • 2 kasicice ostrog brasna (cak moze i fino prosejano kukuruzno brasno)
  • 2 kasicice estrakta od vanile
  • 1 kasicica soka od limuna
  • 250 g umucenog slaga
  • 500 g jagoda (bilo koje bobicasto voce)

Priprema:

Dobro i cvrsto umutite penu od belanaca, a zatim polako dodajte secer u prahu, dok se ne dobije cvrst sneg, kome se na kraju doda vanile, sok od limuna i brasno. Na podmazanu foliju, kojom se prekrije okrugla tepsija, nanesite toliko mase da se dobije dno. Sa strane od iste mase napravite "ogradu", da bi se dobilo gnezdo. Pecite na laganoj temperaturi u rerni oko 1h. Zatim je iskljucite i ostavite jos 30ak minuta u rerni. Pazljivo izvadite "gnezdo" sa folijom i stavite na tanjir za serviranje. Umucen slag stavite u sredinu, ohladjene torte, a odozgo ispunite "gnezdo" vocem. U ovom dezertu uzivajte obavezno, uz muziku Cajkovskog, jer je ova torta dobila naziv po cuvenoj balerini Ani Pavlovoj. Prijatno! ♥



Нема коментара:

Постави коментар