недеља, 18. мај 2014.

Rozen-oranz torta

Sastojci:

  • 400 g secera
  • 300 ml mleka ili vode ukoliko zelite posnu tortu
  • 250 g putera/margarina
  • 250 g cokolade za kuvanje
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 2 smrznute pomorandze
  • korice za rozen tortu

Priprema:

Ukuvati secer i mleko (vodu) 3-4 minuta. Dodajte margarin i 100 g cokolade. Ukoliko spremate sa puterom onda ga posebno umutite, nemojte ga topiti. Kada se fil malo prohladi dodajte keks i orahe i strugane pomorandze-jednu sa korom,a drugu bez kore.
Filujte korice. Kada ste ih nafilovali, uvijte u samolepljivu foliju i pritisnite nekim tezim predmetom kako bi se sjedinile lepo. Ohladjenu tortu prelijte glazurom od 150 g cokolade i 1 kasike ulja, zbog sjaja. Prijatno slatki moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар