Sastojci za testo:
- kvasac
- 400 g brasna
- 200 g margarina
- 1 jaje
- 2 kasike secera
Sastojci za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 180 g secera
- vanila
- 200 g dzema od kajsije ili visanja (ili po 100 g jednog i 100 g drugog dzema)
Glazura:
- 3 kasike vode
- 100 g cokolade
- 2 kasike secera
- 50 g putera
Priprema:
Brasno pomesajte sa nadoslim kvascem ili suvim. Dodajte margarin i sve zajedno dobro izmrvite. U sredini napravite ulegnuce, pa u njega stavite jaje i secer i zamesite testo. Razdelite ga na 3 dela, dobro umesite i ostavite pola sata da odstoji.
Za fil-mlevene orahe pomesajte sa secerom i vanilom.
Testo razvaljajte u tri lista, prema velicini tepsije (20x30 cm). U namazanu tepsiju polozite prvi list testa, namazite ga marmeladom i pospite polovinom mesanih oraha i secera. Zatim stavite drugi list i premazite ga dzemom, pa pospite preostalim orasima i secerom. Prekrijte trecim listom i stavite da pecete 40 minuta na 200 stepeni.
Ohladjeni kolac prelijte cokoladnom glazirom: vodu, secer i cokoladu rastopite na nizoj temperaturi i umesajte u njega puter. Kolac prelijte toplom glazurom. Prijatno! ♥ Sigurna sam da ce vam se svideti ovi kolacii, uzivajte ♥
Нема коментара:
Постави коментар