понедељак, 5. мај 2014.

Zarbo stanglice


Sastojci za testo:

  • kvasac
  • 400 g brasna
  • 200 g margarina
  • 1 jaje
  • 2 kasike secera

Sastojci za fil:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 180 g secera
  • vanila
  • 200 g dzema od kajsije ili visanja (ili po 100 g jednog i 100 g drugog dzema)

Glazura:

  • 3 kasike vode
  • 100 g cokolade
  • 2 kasike secera
  • 50 g putera

Priprema:

Brasno pomesajte sa nadoslim kvascem ili suvim. Dodajte margarin i sve zajedno dobro izmrvite. U sredini napravite ulegnuce, pa u njega stavite jaje i secer i zamesite testo. Razdelite ga na 3 dela, dobro umesite i ostavite pola sata da odstoji.
Za fil-mlevene orahe pomesajte sa secerom i vanilom.  
Testo razvaljajte u tri lista, prema velicini tepsije (20x30 cm). U namazanu tepsiju polozite prvi list testa, namazite ga marmeladom i pospite polovinom mesanih oraha i secera. Zatim stavite drugi list i premazite ga dzemom, pa pospite preostalim orasima i secerom. Prekrijte trecim listom i stavite da pecete 40 minuta na 200 stepeni. 
Ohladjeni kolac prelijte cokoladnom glazirom: vodu, secer i cokoladu rastopite na nizoj temperaturi i umesajte u njega puter. Kolac prelijte toplom glazurom. Prijatno! ♥ Sigurna sam da ce vam se svideti ovi kolacii, uzivajte ♥


Нема коментара:

Постави коментар