Sastojci:
- 1 pakovanje spageta
- 500 g juneceg mlevenog mesa
- malo natopljene sredine belog hleba
- 1 jaje
- sitno seckani persun
- 500 ml soka od paradajza
- 1 crni luk
- so, biber
- origano
- parmezan
Priprema:
Zamesite meso sa hlebom, jajetom, persunom, malo parmezana i zacinima. Napravite male cuftice-velicine oraha i isprzite ih na vrucem ulju. Izvadite na papirnu salvetu, kako bi upile masnocu.
Sitno iseckajte crni luk i isprzite ga na onom ulju na kojem ste przili cuftice. Dodajte sok od paradajza i mesajuci kuvajte dok se ne reducira na pola i zgusne, a luk se potpuno ne istopi u njemu. Spustite cuftice u sos i jos malo prokuvajte i prelijte preko kuvanih spageta.
Savet: U ciniju u kojoj cete posluziti jelo sipajte prvo malo sosa, pa izmesajte sa spagetama, da bi lepo upile, pa onda preko njih sipajte ostatak sosa i cuftice. Pospite parmezanom i sluzite dok su vruce. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар