среда, 21. мај 2014.

Spagete sa cufticama


Sastojci:

  • 1 pakovanje spageta
  • 500 g juneceg mlevenog mesa
  • malo natopljene sredine belog hleba
  • 1 jaje
  • sitno seckani persun
  • 500 ml soka od paradajza
  • 1 crni luk
  • so, biber
  • origano
  • parmezan

Priprema:

Zamesite meso sa hlebom, jajetom, persunom, malo parmezana i zacinima. Napravite male cuftice-velicine oraha i isprzite ih na vrucem ulju. Izvadite na papirnu salvetu, kako bi upile masnocu.
Sitno iseckajte crni luk i isprzite ga na onom ulju na kojem ste przili cuftice. Dodajte sok od paradajza i mesajuci kuvajte dok se ne reducira na pola i zgusne, a luk se potpuno ne istopi u njemu. Spustite cuftice u sos i jos malo prokuvajte i prelijte preko kuvanih spageta. 
Savet: U ciniju u kojoj cete posluziti jelo sipajte prvo malo sosa, pa izmesajte sa spagetama, da bi lepo upile, pa onda preko njih sipajte ostatak sosa i cuftice. Pospite parmezanom i sluzite dok su vruce. Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар