четвртак, 15. мај 2014.

Punjeni plavi patlidzan sa nanom

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa-juneceg
  • soljica pirinca
  • veca glavica crnog luka
  • beli luk
  • vezica persuna
  • listice sveze mente (saka nane)
  • 2 kasicice aleve paprike
  • 1 kg svezeg paradajza
  • oko 1 kg manjih plavih patlidzana
  • so, biber

Priprema:

Crni luk, beli luk, persun i nanu sitno iseckajte, pa zamesite sa mesom i pirincom u kompaktnu masu. Dodajte so, biber i alevu papriku. Patlidzane izdubite, ali nemojte da ih ljustite, ako su velike prepolovite ih. Napunite ovom masom i stavite u dublju serpu na podlogu od seckanog crvenog paradajza. Nalijte malo vode, ali ne previse i kuvajte ih. Najbolje bi bilo ako biste ih kuvali u expres loncu, jer onda se kuvaju u pari i ne treba im mnogo tecnosti. Mogu se jesti hladni ili topli. Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар