Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa-juneceg
- soljica pirinca
- veca glavica crnog luka
- beli luk
- vezica persuna
- listice sveze mente (saka nane)
- 2 kasicice aleve paprike
- 1 kg svezeg paradajza
- oko 1 kg manjih plavih patlidzana
- so, biber
Priprema:
Crni luk, beli luk, persun i nanu sitno iseckajte, pa zamesite sa mesom i pirincom u kompaktnu masu. Dodajte so, biber i alevu papriku. Patlidzane izdubite, ali nemojte da ih ljustite, ako su velike prepolovite ih. Napunite ovom masom i stavite u dublju serpu na podlogu od seckanog crvenog paradajza. Nalijte malo vode, ali ne previse i kuvajte ih. Najbolje bi bilo ako biste ih kuvali u expres loncu, jer onda se kuvaju u pari i ne treba im mnogo tecnosti. Mogu se jesti hladni ili topli. Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар