Sastojci:
- 800 g junetine od buta
- 100 g slanine
- 300 g sampinjona
- 3 glavice crnog luka i 2-3 male
- 2-3 cena belog luka
- 200 g sargarepe
- 0.5 l crnog vina
- 2 dl supe (kockica)
- 1 kasika brasna
- 2 kasike putera
- 2 kasike paradajz pirea
- so, biber
- persun
Priprema:
Proprzite seckanu slaninu, izvadite je iz serpe, pa ubacite meso rezano na krupnije kocke. Na jakoj vatri preprzite, pa dodajte paradajz, supu, beli luk-cele cenove, crno vino, so, biber. Poklopite i na tihoj vatri kuvajte 1h.
Isecite crni luk na cetvrtine, a mali crni luk ubacite ceo. Puter i brasno umutite odvojeno u soljici i sipajte. Promesajte sve lepo i ostavite da se kuva otklopljeno, dok visak tecnosti malo ne ispari, oko 1h. Isecite pecurke, dodajte slaninu koju ste na pocetku preprzili i kuvajte jos 30 minuta poklopljeno.
Servirajte uz bareni krompir, njoke ili bilo koju testeninu. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар