среда, 28. мај 2014.

Junetina na Burgundski nacin

Sastojci:

  • 800 g junetine od buta
  • 100 g slanine
  • 300 g sampinjona
  • 3 glavice crnog luka i 2-3 male
  • 2-3 cena belog luka
  • 200 g sargarepe
  • 0.5 l crnog vina
  • 2 dl supe (kockica)
  • 1 kasika brasna
  • 2 kasike putera
  • 2 kasike paradajz pirea
  • so, biber
  • persun

Priprema:

Proprzite seckanu slaninu, izvadite je iz serpe, pa ubacite meso rezano na krupnije kocke. Na jakoj vatri preprzite, pa dodajte paradajz, supu, beli luk-cele cenove, crno vino, so, biber. Poklopite i na tihoj vatri kuvajte 1h. 
Isecite crni luk na cetvrtine, a mali crni luk ubacite ceo. Puter i brasno umutite odvojeno u soljici i sipajte. Promesajte sve lepo i ostavite da se kuva otklopljeno, dok visak tecnosti malo ne ispari, oko 1h. Isecite pecurke, dodajte slaninu koju ste na pocetku preprzili i kuvajte jos 30 minuta poklopljeno.
Servirajte uz bareni krompir, njoke ili bilo koju testeninu. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар