Sastojci:
- 2 teleca kotleta od po 150 g, bez kostiju, debljine 2 cm
- 50 g oraha
- 10 g prezle
- 1 celer
- 2 kasike parmezana
- 1 kasika pavlake
- 2 kasike brasna
- ulje
- so, biber
- persun
Prirpema:
Orahe naseckajte i pomesajte sa prezlom. Naseckajte celer, pomesajte sa parmezanom i povezite pavlakom. Snicle izlupajte, utapkajte u brasno, pa zatim sa obe strane u prezlu sa orasima. Przite sa obe strane 4-5 minuta, oprezno okrecuci. Meso sa spoljne strane treba da bude hrskavo i lepo peceno, a unutra mekano i roze boje. Nemojte odmah seci snicle, vec ih ostavite da se malo odmore, 10ak minuta. Celer posluzite uz snicle, a mozete i krompir pire ili bilo koje drugo povrce. Ovo meso mozete posluziti sa pikantnim zelenim sosom, ciji recept mozete videti u mom folderu sosovi. Ukrasite persunom i orasima. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар