петак, 23. мај 2014.

Snicle sa orasima

Sastojci:

  • 2 teleca kotleta od po 150 g, bez kostiju, debljine 2 cm
  • 50 g oraha
  • 10 g prezle
  • 1 celer
  • 2 kasike parmezana
  • 1 kasika pavlake
  • 2 kasike brasna
  • ulje
  • so, biber
  • persun

Prirpema:

Orahe naseckajte i pomesajte sa prezlom. Naseckajte celer, pomesajte sa parmezanom i povezite pavlakom. Snicle izlupajte, utapkajte u brasno, pa zatim sa obe strane u prezlu sa orasima. Przite sa obe strane 4-5 minuta, oprezno okrecuci. Meso sa spoljne strane treba da bude hrskavo i lepo peceno, a unutra mekano i roze boje. Nemojte odmah seci snicle, vec ih ostavite da se malo odmore, 10ak minuta. Celer posluzite uz snicle, a mozete i krompir pire ili bilo koje drugo povrce. Ovo meso mozete posluziti sa pikantnim zelenim sosom, ciji recept mozete videti u mom folderu sosovi. Ukrasite persunom i orasima. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар