недеља, 18. мај 2014.

Grcko cufte

Sastojci:

  • 500 g teleceg ili juneceg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • sredina jednog parceta belog hleba
  • biber, so
  • jaje
  • persun

Sastojci za preliv:

  • 2-3 kasike kisele pavlake
  • 1 zumance
  • malo brasna
  • sok od limuna

Priprema:

Pomesajte meso, sitno seckani crni luk, hleb koji ste potopili u mleko-vrlo malo, biber, so i jaje. Sve lepo izmesajte i pravite male loptice. Uvaljajte ih u seckani persun i na masnoci poredjajte na dnu serpe, kako bi sve bile u istom redu, a ne jedna preko druge. Prvo ih malo proprzite, kako bi dobile boju, pa onda dolijte malo vode i do kraja ih prodinstajte.
Napravite tanku zaprsku od malo vode, brasna i soka od limuna, prelijte suftice i na tihoj vatri jos malo prokuvajte. Pred iznosenje na sto, cufte poredjajte u ciniju i prelijte sa 2-3 kasike kisele pavlake pomesane sa zumancetom. 
Prijatno dragi moji! ♥

Нема коментара:

Постави коментар