Sastojci:
- 500 g teleceg ili juneceg mesa
- 1 glavica crnog luka
- sredina jednog parceta belog hleba
- biber, so
- jaje
- persun
Sastojci za preliv:
Priprema:
Pomesajte meso, sitno seckani crni luk, hleb koji ste potopili u mleko-vrlo malo, biber, so i jaje. Sve lepo izmesajte i pravite male loptice. Uvaljajte ih u seckani persun i na masnoci poredjajte na dnu serpe, kako bi sve bile u istom redu, a ne jedna preko druge. Prvo ih malo proprzite, kako bi dobile boju, pa onda dolijte malo vode i do kraja ih prodinstajte.
Napravite tanku zaprsku od malo vode, brasna i soka od limuna, prelijte suftice i na tihoj vatri jos malo prokuvajte. Pred iznosenje na sto, cufte poredjajte u ciniju i prelijte sa 2-3 kasike kisele pavlake pomesane sa zumancetom.
Prijatno dragi moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар