понедељак, 26. мај 2014.

Stuka u belom sosu

Sastojci:

  • 1.5 kg stuke (fileti)
  • zeleni biber u zrnu ili kapar
  • kasicica secera
  • 3 kasike putera
  • 1.5 kasika brasna
  • 2 kasike rendanog rena
  • 1 casa pavlake
  • pola limuna
  • mirodjija
  • so
  • kukuruzno brasno za valjanje

Priprema:

Ribu posolite, uvaljajte u kukuruzno brasno i isprzite na vrelom ulju. Stavite na tanjir za serviranje i prelijte sosom.

Sos:

Pripremite svetliju zaprsku od putera i brasna, razredite je casom procedjene supe od povrca, dodajte ren, so po ukusu, pavlaku, malo secera i sok od pola limuna. Uz stalno mesanje, pustite da provri. Prelijte preko ribe i ukrasite zelenim biberom i mirodjijom. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар