среда, 28. мај 2014.

Krem brule

Recept za krem brule (crème brulée) ili "zapeceni krem" javlja se jos u XVII veku. Sastoji se od kremastog fila i hrskave karamel korice. Savetujem vam da krem barem jednu noc odstoji u frizideru. :)

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 6 zumanaca
  • 100 g secera + malo secera za karamel koricu
  • 1 stap vanile ili esencija vanile (oko 5 ml)

Priprema:

Zumanca umutite sa secerom, umesajte slatku pavlaku i vanilu. Sipajte u modlice i pecite u rerni, po sistemu "serpa u serpi"-u dublji pleh sipajte vodu, pa u nju spustite modlice, da voda dodje do pola modlice. Tako se krem kuva na pari. Izvadite krem iz kalupa, veoma pazljivo i ohladite, Ukoliko imate kuhinjski brener, onda sipajte obilato secer i sa njim napravite karamel koricu. Ukoliko to imate, neka krem prenoci jednu noc u frizideru i tako cete dobiti hladan krem i vrucu koricu. Ukoliko nemate, na dno kalupa, pre nego sto sipate krem preprzite secer u samoj modlici, pa onda zalijte kremom i onda pecite, takodje po principu "serpa u serpi". Prijatno! ♥ :)


Нема коментара:

Постави коментар