четвртак, 29. мај 2014.

Pile u vinu


Sastojci:

  • 1 kg bataka
  • 150 g slanine
  • 2 casa crnog vina
  • 200 g sampinjona
  • 2-3 vece glavice crnog luka ili 5 malih
  • 2-3 sargarepe
  • 1 beli luk
  • buket garni (majcina dusica+lovor+karanfilic+muskatni orascic)
  • so, biber
  • 2 kasike putera
  • 1 kasika brasna

Priprema:

Na puteru i slanini proprzite luk, izvadite slaninu, pa na tu masnocu stavite batake, so, biber i preprzite ih. Izvadite batake, vratite slaninu, dodajte brasno, napravite zaprsku, vratite meso. Sipajte crno vino, buket garni i mrvicu secera. Kuvajte dugoo, na tihoj vatri, pa pred kraj dodajte sampinjone, sargarepu i beli luk. Obavezno ovo ukusno jelo sluzite dok je vruce sa hlebom koji je na puteru przen. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар