Sastojci:
- 1 kg bataka
- 150 g slanine
- 2 casa crnog vina
- 200 g sampinjona
- 2-3 vece glavice crnog luka ili 5 malih
- 2-3 sargarepe
- 1 beli luk
- buket garni (majcina dusica+lovor+karanfilic+muskatni orascic)
- so, biber
- 2 kasike putera
- 1 kasika brasna
Priprema:
Na puteru i slanini proprzite luk, izvadite slaninu, pa na tu masnocu stavite batake, so, biber i preprzite ih. Izvadite batake, vratite slaninu, dodajte brasno, napravite zaprsku, vratite meso. Sipajte crno vino, buket garni i mrvicu secera. Kuvajte dugoo, na tihoj vatri, pa pred kraj dodajte sampinjone, sargarepu i beli luk. Obavezno ovo ukusno jelo sluzite dok je vruce sa hlebom koji je na puteru przen. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар