среда, 21. мај 2014.

Lesnik torta

Sastojci za koru:

  • 8 jaja
  • 150 g secera
  • 50 g strugane cokolade
  • 150 g mlevenih lesnika
  • 3 kasike brasna

Sastojci za fil:

  • 250 g putera
  • 200 g secera u prahu
  • 100 ml jake crne nes kafe
  • 150 g cokolade
  • lesnici za ukrasavanje

Priprema kore:

Odvojite belanca od zumanca, pa prvo umutite belanca, postepeno dodajuci secer i zumanca-kasika secera, jedno zumance, kasika secera, jedno zumance...uz stalno mucenje! Zatim dodajte 50 g strugane cokolade i mlevene lesnike (koje ste malo propekli i oljustili). Umesajte lagano brasno i ispecite koru. Stavite da se hladi, a zatim spremite fil.

Priprema fila:

U serpi malo otopite puter, ali ne do kraja, samo malo da omeksa i odmah stavite prah secer, promesajte i polako umesajte kap po kap kafu. Skinite serpu sa vatre i duugo mutite mikserom, dok masa ne postane penasta i buavna. Ohladite fil, presecite koru i filujte. Preko torte prelijte glazurom od cokolade i odmah pospite tucanim lesnicima, kako bi se zalepili za vrucu cokoladu.
Ovu tortu pecite u manjem kalupu, da bi dobili vise kora kada je presecete. Lepo bi bilo da torta odstoji bar 1 dan.
Prijatno, sigurna sam da ce vam se dopasti. ♥



Нема коментара:

Постави коментар