Sastojci za koru:
- 8 jaja
- 150 g secera
- 50 g strugane cokolade
- 150 g mlevenih lesnika
- 3 kasike brasna
Sastojci za fil:
- 250 g putera
- 200 g secera u prahu
- 100 ml jake crne nes kafe
- 150 g cokolade
- lesnici za ukrasavanje
Priprema kore:
Odvojite belanca od zumanca, pa prvo umutite belanca, postepeno dodajuci secer i zumanca-kasika secera, jedno zumance, kasika secera, jedno zumance...uz stalno mucenje! Zatim dodajte 50 g strugane cokolade i mlevene lesnike (koje ste malo propekli i oljustili). Umesajte lagano brasno i ispecite koru. Stavite da se hladi, a zatim spremite fil.
Priprema fila:
U serpi malo otopite puter, ali ne do kraja, samo malo da omeksa i odmah stavite prah secer, promesajte i polako umesajte kap po kap kafu. Skinite serpu sa vatre i duugo mutite mikserom, dok masa ne postane penasta i buavna. Ohladite fil, presecite koru i filujte. Preko torte prelijte glazurom od cokolade i odmah pospite tucanim lesnicima, kako bi se zalepili za vrucu cokoladu.
Ovu tortu pecite u manjem kalupu, da bi dobili vise kora kada je presecete. Lepo bi bilo da torta odstoji bar 1 dan.
Prijatno, sigurna sam da ce vam se dopasti. ♥
Нема коментара:
Постави коментар