Sastojci za kore:
- 12 jaja
- 12 kasika secera
- 24 kasike mlevenih oraha
- malo cimeta
- malo kakaa ili cokolade
- 6 kasika brasna
Sastojci za fil:
- 500 ml mleka
- 250 g secera
- 5 kasika brasna
- 250 g putera
- 250 g mlevenih oraha
- 2-3 kesice vanile
Priprema kore:
Ispecite dve kore od po 6 jaja. Ako pravite cetvrtastu tortu, onda pecite u velikom plehu od sporeta, pa presecite na pola i dobicete 4 lista, ali ako pravite okruglu tortu, onda presecite vodoravno da bi dobili 4 lista.
Umutite odvojno 6 belanaca , pa postepeno dodajte po 1 zumanca i po kasiku secera, tako do 6 zumanaca i 6 kasika secera. Neprestalno mutite, kada se masa zgusne polako umesajte 12 kasika mlevenih oraha, malo cimeta, malo kakaa i 3 kasike brasna. Pecite u plehu oblozenim papirom za pecenje. Ovako napravite dva puta. Ohladjenu tortu presecite i filujte.
Priprema fila:
U mleko dodajte secer i brasno, dobro umutte kako ne bi bilo grudvica. Skuvajte, pazeci da ne zagori. Stalno mesajte. U vruc krem dodajte orahe i kada se ohladi vanilu i odvojeno umucen puter. Tortu nafilujte i pospite orasima. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар