субота, 17. мај 2014.

Torta sa orasima


Sastojci za kore:

  • 12 jaja
  • 12 kasika secera
  • 24 kasike mlevenih oraha
  • malo cimeta
  • malo kakaa ili cokolade
  • 6 kasika brasna

Sastojci za fil:


  • 500 ml mleka
  • 250 g secera
  • 5 kasika brasna
  • 250 g putera
  • 250 g mlevenih oraha
  • 2-3 kesice vanile

Priprema kore:

Ispecite dve kore od po 6 jaja. Ako pravite cetvrtastu tortu, onda pecite u velikom plehu od sporeta, pa presecite na pola i dobicete 4 lista, ali ako pravite okruglu tortu, onda presecite vodoravno da bi dobili 4 lista.
Umutite odvojno 6 belanaca , pa postepeno dodajte po 1 zumanca i po kasiku secera, tako do 6 zumanaca i 6 kasika secera. Neprestalno mutite, kada se masa zgusne polako umesajte 12 kasika mlevenih oraha, malo cimeta, malo kakaa i 3 kasike brasna. Pecite u plehu oblozenim papirom za pecenje. Ovako napravite dva puta. Ohladjenu tortu presecite i filujte.

Priprema fila:

U mleko dodajte secer i brasno, dobro umutte kako ne bi bilo grudvica. Skuvajte, pazeci da ne zagori. Stalno mesajte. U vruc krem dodajte orahe i kada se ohladi vanilu i odvojeno umucen puter. Tortu nafilujte i pospite orasima. Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар