петак, 9. мај 2014.

Jagnjetina sa prazilukom

Sastojci:

  • 1 kg jagnjece plecke sa koskom
  • 1 glavica crnog luka
  • 1.5 kg praziluka
  • so, biber
  • ulje
  • 1 litar tople vode
  • 2 jaja
  • 2 vezice persuna
  • sok od limuna

Priprema:

Meso isecite na komade, crni luk na rebarca i przite na ulju dok meso ne porumeni. Doliti toplu vodu dovoljno da meso bude pokriveno. Dinstajte na tihoj vatri, nepoklapajuci! Prazilum operite i iseckajte na komadice. Dodajte u meso i sve lepo dinstajte dok ne omeska. Jaja umutite, uz stalno mesanje dodajte limunov sok, pa ovu mesavinu polako ulivajte u meso i praziluk, mesajuci dok se ne zgusne. Dodajte 2 vezice sitno seckanog persuna. Prijatrno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар