понедељак, 5. мај 2014.

Garnitura od povrca

Sastojci:

  • 1 veci celer
  • 3-4 sargarepe
  • 2-3 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  •  cena belog luka
  • 1 solja graska
  • persun
  • limun
  • 1 kasika secera
  • so, biber
  • ulje
  • 1 kasicica brasna

Priprema:

Oljustite celer, sargarepu, krompir, luk i isecite na krupnije kocke. U dublju serpu stavite prvo sargarepu, luk secen na rebarca, celer, krompir i grasak i sve to prelijte uljem i dinstajte u sopstvenom soku, poklopljeno. Kada povrce malo omeksa, to se desava jako brzo, sipajte tecnost napravljenu od: soka od limuna, malo vode-oko pola case, secera, soli, brasna, bibera. Zatim opet poklopite i dokuvajte jelo. Ukrasite persunom pre serviranja. Povrce spremljeno na ovaj nacin nema mnogo tecnosti, povrce ga je upilo i zato je veoma socno i osvazavajuce, verujem da ce vam se dopasti. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар