Sastojci:
- 1 veci celer
- 3-4 sargarepe
- 2-3 krompira
- 1 glavica crnog luka
- cena belog luka
- 1 solja graska
- persun
- limun
- 1 kasika secera
- so, biber
- ulje
- 1 kasicica brasna
Priprema:
Oljustite celer, sargarepu, krompir, luk i isecite na krupnije kocke. U dublju serpu stavite prvo sargarepu, luk secen na rebarca, celer, krompir i grasak i sve to prelijte uljem i dinstajte u sopstvenom soku, poklopljeno. Kada povrce malo omeksa, to se desava jako brzo, sipajte tecnost napravljenu od: soka od limuna, malo vode-oko pola case, secera, soli, brasna, bibera. Zatim opet poklopite i dokuvajte jelo. Ukrasite persunom pre serviranja. Povrce spremljeno na ovaj nacin nema mnogo tecnosti, povrce ga je upilo i zato je veoma socno i osvazavajuce, verujem da ce vam se dopasti. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар