среда, 28. мај 2014.

Aioli sos

Sastojci:

  • 1 cen belog luka
  • 2 zumanca
  • 1 solja maslinovog ulja
  • 1.5 kasicica senfa
  • 1/2 kasicice hladne vode
  • 1 kasicica limunovog soka
  • so, biber

Priprema:

Beli luk izgnjecite na sitno i dodajte so.
Zumanca i senf mutite sa pola maslinovog ulja, kao majonez, kap po kap i uvek u istom smeru. Dodajte vodu, limunov sok i ostalu kolicinu maslinovog ulja, stalno muteci. Zacinite. Ovaj sos je redji nego majone, samim tim je i laganiji. U njega mozete umesati razne zacine (mirodjija, persun, safran itd) i tako dobiti nekoliko vrsta sosova. Sluzite ga uz ribu ili kuvana mesa. Prijatno! :) ♥

Нема коментара:

Постави коментар