недеља, 25. мај 2014.

Boršč

Sastojci:

  • 500 g govedine sa koskom
  • veca veza zeleni (sargarepa, paskanat, celer)
  • 100 g slatkog kupusa
  • 400 g cvekle
  • 2 kasike brasna
  • 1 kasika putera
  • 3 krompira
  • 3 paradajza
  • perun
  • pavlaka za ukrasavanje

Priprema:

U jednom loncu kuvajte meso sa koskom i stalno skidajte nakupljenu penu na povrsini. Iseckajte svo povrce, osim krompira, paradajza, na jednake kockice i prokrckajte u malo vode, koju ste posolili. Zatim, svo povrce sipajte u lonac u kome se kuva meso i dalje sve zajedno kuvajte na laganoj vatri. Dodajte zaprsku od brasna i putera. Krompir oljustite i na 4 dela presecite i zajedno sa paradajzom dodajte Borscu. Cim se krompir skuva, sklonite sa vatre. Meso ocistite od koske, iseckajte ga i vratite u Borsc. Sluzite sa sitno seckanim persunom i kiselom pavlakom. Prijatno! ♥ :)

Нема коментара:

Постави коментар