Sastojci:
- 500 g govedine sa koskom
- veca veza zeleni (sargarepa, paskanat, celer)
- 100 g slatkog kupusa
- 400 g cvekle
- 2 kasike brasna
- 1 kasika putera
- 3 krompira
- 3 paradajza
- perun
- pavlaka za ukrasavanje
Priprema:
U jednom loncu kuvajte meso sa koskom i stalno skidajte nakupljenu penu na povrsini. Iseckajte svo povrce, osim krompira, paradajza, na jednake kockice i prokrckajte u malo vode, koju ste posolili. Zatim, svo povrce sipajte u lonac u kome se kuva meso i dalje sve zajedno kuvajte na laganoj vatri. Dodajte zaprsku od brasna i putera. Krompir oljustite i na 4 dela presecite i zajedno sa paradajzom dodajte Borscu. Cim se krompir skuva, sklonite sa vatre. Meso ocistite od koske, iseckajte ga i vratite u Borsc. Sluzite sa sitno seckanim persunom i kiselom pavlakom. Prijatno! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар