петак, 30. мај 2014.

Punjeno pile na francuski nacin

Sastojci:

  • 1 pile
  • 200 g pilece dzigerice
  • sredina od parceta hleba
  • 100 g sampinjona
  • 100 g slanine
  • 1 manji crni luk
  • 1 jaje
  • persun
  • senf
  • so, biber

Priprema:

     Pile operite, usolite i namazite sa malo senfa. Napunite ga sa filom:
luk sitno izrendajte i proprzite zajedno sa seckanom dzigericom, sampinjonima i slaninom. Dodajte hleb potopljen u mleku, koji ste ocedili, sitno iseckani persun. Zacinite solju i biberom. Dobro masu promesajte, kako bi se sto vise usitnila. Povezite je jajetom i punite pilence. Zakacite ili cackalicama ili usijte kuhinjskim koncem, kako fil ne bi iscureo. Prilikom pecenja prelivajte pile sa svih strana sokom od pecenja.
     U pleh, u kome pecete pile, sipajte malo vode. Prijatno! ♥ :)

Нема коментара:

Постави коментар