петак, 30. мај 2014.

Cufte u belom sosu


Sastojci za cufte:

  • 400-500 g mlevenog mesa
  • 1 sredina od parceta hleba
  • 1 jaje
  • 1 cen belog luka
  • mirodjija

Sastojci za sos:

  • 50 g putera
  • 2 kasike brasna
  • oko 500 ml mleka
  • so, biber
  • mirodjija
  • kackavalj

Priprema:

Napravite od mesa, hleba, jaja i sitno seckanog belog luka masu za cuftice. Uvaljajte ih u brasno i isprzite. Stavite u vatrostalnu ili keramicku posudu za pecenje. Prelijte ih sosom: 
Istopite puter, dodajte brasno, uprzite ga malo i nalivajte hladnim mlekom. Zacinite solju i biberom i sitno seckanom mirodjijom. 
Preko prelivenih cuftica narendajte neki stariji kackavalj-trapist ili gorgonzolu. Zapecite ali pazite da se ne pravi kora od sosa, nego da ostane mekan. Prijatno i uzivajte! :) ♥

Нема коментара:

Постави коментар