Sastojci za cufte:
- 400-500 g mlevenog mesa
- 1 sredina od parceta hleba
- 1 jaje
- 1 cen belog luka
- mirodjija
Sastojci za sos:
- 50 g putera
- 2 kasike brasna
- oko 500 ml mleka
- so, biber
- mirodjija
- kackavalj
Priprema:
Napravite od mesa, hleba, jaja i sitno seckanog belog luka masu za cuftice. Uvaljajte ih u brasno i isprzite. Stavite u vatrostalnu ili keramicku posudu za pecenje. Prelijte ih sosom:
Istopite puter, dodajte brasno, uprzite ga malo i nalivajte hladnim mlekom. Zacinite solju i biberom i sitno seckanom mirodjijom.
Preko prelivenih cuftica narendajte neki stariji kackavalj-trapist ili gorgonzolu. Zapecite ali pazite da se ne pravi kora od sosa, nego da ostane mekan. Prijatno i uzivajte! :) ♥
Нема коментара:
Постави коментар