петак, 30. мај 2014.

Ragu od jagnjetine



Sastojci:

  • 700 g jagnjetine od buta ili plecke
  • 1 kasika maslinovog ulja
  • 2-3 sargarepe
  • 1 celer
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 cen belog luka
  • kockica za supu
  • 250 g sampinjona
  • 250 g paradajza-"pelat" ili svezi
  • 1 vezica persuna
  • so, biber
  • timijan

Priprema:

Meso na maslinovom ulju isprzite, dodajte sitno seckani crni luk. Kada je isprzeno, dodajte sargarepu seckanu na kolutice, celer, beli luk i nalijte sa soljom supe od kockice, ne vise! Sve ovo lepo prodinstajte i kada je meso omeksalo, dodajte sampinjone i paradajz. Pospite persunom i zacinite. Na kraju, kada je jelo izdinstano, ispecite ga na 20ak minuta u rerni. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар