субота, 10. мај 2014.

Musaka od krompira na grcki nacin

Sastojci:

  • 60 g putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 cena belog luka
  • 1.5 kg krompira
  • 500 g mlevenog juneceg mesa
  • 500 g oljustenog paradajza
  • 1 lovorov list
  • so, biber

Sastojci za preliv-besamel:

  • 50 g putera
  • 250 ml mleka
  • kasika brasna

Priprema:

Luk crni i beli iseckajte i dinstajte na puteru dok ne omeksa. Dodajte meso i izdinstajte ga dok na pola ne bude gotovo. Dodajte oljusten i na komade iseckan paradajz, lovorov list, so i biber. Izmesajte i poklopljeno dinstati oko 30 minuta.
Krompir oljustite, operite i isecite na kolutove, pa ga malo prepecite na puteru ili ulju. Slozite u vatrostalni sud red krompira, malo ga posolite, staviti red dinstanog mesa i tako redom sve do kraja. U poslednjem redu treba da je krompir. Dodajte malo tople vode, poklopite i pecite u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. 
Posle otprilike 30ak minuta, musaku prelijte besamelom i vratite da se dopece.

Besamel:

Na puteru isprzite brasno i polako dodajte hladno mleko.
Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар