Sastojci:
- 60 g putera
- 1 glavica crnog luka
- 2 cena belog luka
- 1.5 kg krompira
- 500 g mlevenog juneceg mesa
- 500 g oljustenog paradajza
- 1 lovorov list
- so, biber
Sastojci za preliv-besamel:
- 50 g putera
- 250 ml mleka
- kasika brasna
Priprema:
Luk crni i beli iseckajte i dinstajte na puteru dok ne omeksa. Dodajte meso i izdinstajte ga dok na pola ne bude gotovo. Dodajte oljusten i na komade iseckan paradajz, lovorov list, so i biber. Izmesajte i poklopljeno dinstati oko 30 minuta.
Krompir oljustite, operite i isecite na kolutove, pa ga malo prepecite na puteru ili ulju. Slozite u vatrostalni sud red krompira, malo ga posolite, staviti red dinstanog mesa i tako redom sve do kraja. U poslednjem redu treba da je krompir. Dodajte malo tople vode, poklopite i pecite u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.
Posle otprilike 30ak minuta, musaku prelijte besamelom i vratite da se dopece.
Besamel:
Na puteru isprzite brasno i polako dodajte hladno mleko.
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар