среда, 21. мај 2014.

Amareto mafini

Sastojci:

  • 5 kasika secera u prahu
  • 14 kasika brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 3 kasike kakaa
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
  • 2 dl mleka
  • 120 g cokolade
  • 100 g margarina
  • liker od badema (Amareto)

Prirpema:

Umutite dobro jaje i secer, dodajte bransno, prasak za pecivo, kakao, mleko i pavlaku. Otopite margarin i odmah u njega iseckajte cokoladu, nemojte je otopiti do kraja, kako bi u mafinu ostali cokoladni komadici. Kada masu lepo izmesati, sipajte malo likera. Papirnate korpice stavite u kalupe za "projice". Kalupe napunite do 2/3, jer ce testo narasti. Ispecite 20 minuta na 180 stepeni. Ukrasite slagom koji ste posuli sa kakao ili cokoladom u prahu. Prijatno slatki moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар