Sastojci:
- 5 kasika secera u prahu
- 14 kasika brasna
- 1 prasak za pecivo
- 3 kasike kakaa
- 1 kisela pavlaka
- 1 jaje
- 2 dl mleka
- 120 g cokolade
- 100 g margarina
- liker od badema (Amareto)
Prirpema:
Umutite dobro jaje i secer, dodajte bransno, prasak za pecivo, kakao, mleko i pavlaku. Otopite margarin i odmah u njega iseckajte cokoladu, nemojte je otopiti do kraja, kako bi u mafinu ostali cokoladni komadici. Kada masu lepo izmesati, sipajte malo likera. Papirnate korpice stavite u kalupe za "projice". Kalupe napunite do 2/3, jer ce testo narasti. Ispecite 20 minuta na 180 stepeni. Ukrasite slagom koji ste posuli sa kakao ili cokoladom u prahu. Prijatno slatki moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар