четвртак, 29. мај 2014.

Sufle od karfiola

Sastojci:

  • 1 glaviica karfiola
  • 100 g margarina
  • 2 jaja
  • 100 g kackavalja
  • 2 kasike brasna
  • so, biber
  • kasicica secera
  • persun
  • malo prezle

Priprema:

Skuvajte karfiol u slanoj vodi sa kasicicom secera, pa ga krupnije iseckajte, da ne bude pire! Dodajte parce margarina, biber i so, 2 zumanca, nastruzite 50 g kackavalja i dodajte brasno. Dobro sve izmesajte, polako umesajte sneg od 2 belanca. Kalup podmazite margarinom, pospite prezlom, sipajte masu, narendajte ostatak kackavalja i pecite 30-40 minuta na 180 stepeni. Ovo jelo mozete sluziti kao samostalno, ali ako vam je od juce ostalo neko peceno meso, slobodno ga umesajte u masu i zapecite zajedno sa karfiolom. Ukrasite persunom. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар