недеља, 4. мај 2014.

Pasticada

Sastojci:

  • 1 kg junetine od frikandoa
  • 1 glavica belog luka (5 cena)
  • 2-3 sargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 200 g pancete
  • 2-3 kaske koncentrata paradajza
  • koren celera
  • koren persuna
  • 1 l crnog vina
  • 4-5 suvih sljiva
  • muskatni orascic
  • lovorov list
  • karanfilic
  • 1 dl prosek vina
  • 1 casica rakijska vinskog sirceta
  • so, biber

Priprema:

Meso uspikujte kafanfilicem, belim lukom i pancetom. Potopite meso u vino i stavite 1 rakijsku casicu vinskog sirceta. Ostavite preko noci u toj marinadi, a sutra dan meso izvadite, dobro ga preprzite sa svih strana. Ukoliko imate svinjsku mast, najbolje bi bilo na njoj da preprzite, ali ukoliko nemate, moze i na ulju. Meso izvadite iz serpe i u tu masnocu dodajte sitno seckani luk, sargarepu, celer, persun, suve sljive i ostale zacine, pa zatim meso vratite u sos i polako dinstajte dolivajuci marinadu. Kada je meso omeksalo, otprilike 2h, izvadite ga i isecite na deblje parcice. Dodajte koncentrat paradajza i ako imate prosek vino. Ukoliko nemate ovo vino, stavite kasiku secera. Vratite komade mesa u sos, dinstajte i dalje sve dok ne bude u potpunosti mekano. Prijatno dragi moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар