Sastojci:
- 1 kg junetine od frikandoa
- 1 glavica belog luka (5 cena)
- 2-3 sargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 200 g pancete
- 2-3 kaske koncentrata paradajza
- koren celera
- koren persuna
- 1 l crnog vina
- 4-5 suvih sljiva
- muskatni orascic
- lovorov list
- karanfilic
- 1 dl prosek vina
- 1 casica rakijska vinskog sirceta
- so, biber
Priprema:
Meso uspikujte kafanfilicem, belim lukom i pancetom. Potopite meso u vino i stavite 1 rakijsku casicu vinskog sirceta. Ostavite preko noci u toj marinadi, a sutra dan meso izvadite, dobro ga preprzite sa svih strana. Ukoliko imate svinjsku mast, najbolje bi bilo na njoj da preprzite, ali ukoliko nemate, moze i na ulju. Meso izvadite iz serpe i u tu masnocu dodajte sitno seckani luk, sargarepu, celer, persun, suve sljive i ostale zacine, pa zatim meso vratite u sos i polako dinstajte dolivajuci marinadu. Kada je meso omeksalo, otprilike 2h, izvadite ga i isecite na deblje parcice. Dodajte koncentrat paradajza i ako imate prosek vino. Ukoliko nemate ovo vino, stavite kasiku secera. Vratite komade mesa u sos, dinstajte i dalje sve dok ne bude u potpunosti mekano. Prijatno dragi moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар