четвртак, 22. мај 2014.

Mantije

Sastojci za testo:

  • 600 g brasna
  • 3 kasike ulja
  • 1 kasicica soli
  • malo mlake vode

Sastojci za fil:

  • 400 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • biber

Sastojci za preliv:

  • 2 solje jogurta
  • 1 pavlaka
  • nekoliko cena belog luka
ili
  • 1 jaje
  • susam
  • curikot

Priprema:

Od brasna, ulja, soli i vode umesite klasicno testo za pitu. Podelite ga na paran broj malih loptica. Razvucite male jufkice velicine manjeg tanjira, premazite ga mesavinom ulja i otopljenog margarina, pa stavljajte jednu na drugu-po tri. Ostavite da se odmara pola sata. Sada uzimajte po jednu grupu jufkica, razvaljajte ih u kvadrat, isecite kocke i na sredinu svake stavljajte po malo fila. Preklapajte kao pismo. Pomazite jajetom, stavite susam i curikot i pecite. 
Fil: meso i sitno seckani luk isprzite, dodajte biber.
Pecene mantije prelivajte dok su jos vruce, mesavinom jogusta, pavlake i sitno seckanog belog luka, ukoliko volite. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар