Sastojci za testo:
- 600 g brasna
- 3 kasike ulja
- 1 kasicica soli
- malo mlake vode
Sastojci za fil:
- 2 solje jogurta
- 1 pavlaka
- nekoliko cena belog luka
ili
- 1 jaje
- susam
- curikot
Priprema:
Od brasna, ulja, soli i vode umesite klasicno testo za pitu. Podelite ga na paran broj malih loptica. Razvucite male jufkice velicine manjeg tanjira, premazite ga mesavinom ulja i otopljenog margarina, pa stavljajte jednu na drugu-po tri. Ostavite da se odmara pola sata. Sada uzimajte po jednu grupu jufkica, razvaljajte ih u kvadrat, isecite kocke i na sredinu svake stavljajte po malo fila. Preklapajte kao pismo. Pomazite jajetom, stavite susam i curikot i pecite.
Fil: meso i sitno seckani luk isprzite, dodajte biber.
Pecene mantije prelivajte dok su jos vruce, mesavinom jogusta, pavlake i sitno seckanog belog luka, ukoliko volite. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар