субота, 31. мај 2014.

Jagnjetina sa smokvama i bademom

Ovo je jedno egzoticno francusko jelo, za nasu zemlju malo neobicno, ali je veoma ukusno, pa se nadam da ce vam se svideti. :)

Sastojci:

  • 2 jagnjece kolenice
  • 4 male glavice luka (vlasac)
  • nekoliko smokava
  • 50 g badema
  • 1 kasika meda
  • 4 kasike ulja
  • persun
  • so, biber

Priprema:

U velikoj dubokoj serpi zagrejte ulje i preprzite meso do braon boje. Izvadite ga i u serpu stavite naseckan luk, badem, dolijte malo vode, vratite meso i dinstajte polako, 1h i 30 minuta, po potrebi dolivajuci vodu. Kada meso postane mekano, prepolovite smokve, ubacite ih unutra, sipajte med, zacinite i jos malo dinstajte.  Pre sluzenja ukrasite persunom. Prijatno! ♥ :)

Нема коментара:

Постави коментар